Välkommen till Renault15 -17

Välkommen till Renault15 -17. Eftersom du är här förmodar jag att du gillar Renault minst lika mycket som jag. Här kommer jag att berätta mer om företaget i stort, dess många bilmodeller och hur du kan träffa andra med samma intresse.

Även om mitt största intresse gäller främst sportbilsmodellerna Renault 15 och 17 som tillverkades mellan 1971 och 1979 är jag väl medveten om att de flesta entusiaster istället föredrar Renault 3 och 4, mer känd som ”Laban”. Andra som föredrar sportbilsvarianterna kanske hellre föredrar Alpine, en modell som förresten tillverkades ända fram till 2017. Oavsett vilken modell du föredrar är du välkommen hit. Jag hoppas att du kommer att hitta någonting matnyttigt att läsa på sidorna framöver.

Klubbar och sånt

Sverige har en riksförening för Renaultentusiaster som kallas Club Renault Sverige. Jag rekommenderar ett medlemskap här, framför allt om du håller på att renovera någon av de äldre och mer ovanliga modellerna. Klubben har nämligen samlat ihop experter som kan svara på frågor gällande de flesta modeller och tillverkningsår.

Skulle du inte vilja lösa ett medlemskap eller om du inte har ekonomi till det (jag förstår verkligen att det kan vara så) kan du ändå dra nytta av föreningens forum. Här kan du läsa, skriva och diskutera med andra entusiaster. Många av medlemmarna som postar här är mycket kunniga och du kan alltid vända dig hit för att få hjälp med dina problem.

Riksföreningen har även en lista över lokala föreningar så om du har tur kan du hitta en förening full av Renaultentusiaster alldeles i närheten. Dessa föreningar brukar, i vanliga fall, arrangera en lång rad träffar och marknader under sommarhalvåret. Du är kanske även intresserad av bilträffar i största allmänhet utan fokus på Renault. I vanliga fall kan du ofta hitta information om dessa på lokalföreningarnas hemsidor.