Renault – En fransk passion

Det franska bilmärket Renault är välkänt utanför Frankrikes gränser och är bland bilentusiaster kända som företaget som inte är rädda för att göra saker och ting lite annorlunda. Må sedan hända att det inte är det allra mest praktiska eller eleganta, men oftast smart och nytänkande. Renault är helt enkelt inte rädda för att sticka ut från mängden, något som innebär att de samlat på sig en skara hängivna fans världen över.

Ett företag med rötterna i 1800-talet

Biltillverkaren Renault startades redan 1899 av fransmannen Louis Renault och dennes bröder. Då företaget startades gick det under namnet ”Renault Frères” vilket bokstavligen betyder ”Bröderna Renault”. Louis skulle senare bli ensam ledare för företaget. Under sin tid som företagsledare reste han även till Detroit för att studera Henry Fords löpandeband-princip. Denna var dock inget som införlivades i företaget under Louis tid som ensam ägare.

Två världskrig och en skandal

Frankrike deltog i både första och andra världskriget och det var under andra världskriget som Renault för första gången hamnade i blåsväder. Företaget hade nämligen valt att producera lastbilar till den tyska armén under deras ockupation av Frankrike. Detta ledde först och främst till att fabriken bombades av de allierade styrkorna mot slutet av kriget och även till att den franska staten tog över ägandet av Renault efter andra världskrigets slut. Louis Renault själv hade vid det här laget avlidit i sitt hem i Paris och ersatts av Pierre Lefaucheux.

Från Renault 4CV till Morphoz

I samband med att franska staten tog över ägandet av Renault startade också tillverkningen av den bil som förmodligen var, och är, företagets mest populära bil, nämligen Renault 4CV. Modellen var en typisk småbil med tydlig inspiration från den tyska Bubblan och är fortfarande populär bland oss entusiaster.

Men Renault har förstår ständigt utvecklats och lanserade, i början av 2020, sin senaste konceptbil, en SUV. Modellen, som fått namnet Morphoz, är oerhört intressant både rent tekniskt och designmässigt. Det är också den största nyheten från Renault under senare tid efter den senaste tidens skandaler där företagets tidigare VD anklagades för ekonomisk brottslighet.

Det unika med Morphoz är dess design. För det första är bilen helt eldriven vilket i och för sig inte är någon nyhet, det finns gott om elbilar i dagsläget. Men Morphoz är så mycket mer. Det är nämligen en bil som kan växa på längden. Om bilen är inställd på ”City Mode” har den en längd på 440 cm och en hjulbas på 273 cm. Vill föraren sedan byta till ”Travel Mode” måste bilen köras till en speciell station där den ”växer” till 480 cm i längd och 293 cm i hjulbas.

Detta är med andra ord ett helt unikt koncept som vi ska titta närmare på senare men ännu en gång visar det att Renault inte är rädda för att ta ut svängarna och skapa någonting helt unikt.