Om Renault15 -17

Som du förmodligen redan förstått är det här en blogg om Renault och främst dess äldsta modeller. Även om titeln säger Renault 15 -17 ligger fokus även på annat, såsom företagets brokiga och emellanåt stökiga historia, dess många bilmodeller och hur du kan träffa andra som delar din passion för franska bilar.

Renault i särklass populäraste klassiska bilmodell måste vara modellerna Renault 3 till 4. Här ska man kanske också tillägga att Renault 4 är den vanligaste av dessa två. Anledningen var att 4 var lite bättre utrustad och hade en något starkare motor än 3 och var samtidigt inte särskilt mycket dyrare. Här i Sverige är modellen känd som ”Laban” och är en typ av bil som många råkat på, kanske utan att ens veta om att det är just en Renault.

Företagets största succé är den relativt nya modellen Clio som blev oerhört populär när den lanserades i slutet av 90-talet. Clion är så populär att den fortfarande tillverkas år 2020 och som det ser ut har den förvandlat Renault från ett lite obskyrt företag som främst gjorde företagsbilar och bussar till ett namn som alla känner igen. Clion har förstås sina egna fans men de flesta entusiasterna ägnar sig åt de äldre modellerna som den tidigare nämnda Renault 4 eller sportbilen Alpina.

Klubbar, träffar och utbyte av erfarenheter

I vanliga fall skulle kalendern vara full av bilträffar nu inför sommaren. Under åren har hundratals träffar av olika slag arrangerats runt om i landet så snart temperaturen börjat stiga och vägarna torkat upp. Det har varit veteranrallyn, nostalgiträffar och bildelsmarknader. Men från 2020 kommer saker och ting förmodligen att bli helt annorlunda. Redan under sommaren är de flesta träffar inställda och risken är att detta kommer fortsätta på grund av världsläget efter utbrottet av Covid-19.

Istället för att träffas på fysiska bilträffar rekommenderas ett besök till Club Renault Sveriges hemsida. Här finns en aktiv förening med flera forum, länkar till experter och listor över lokala föreningar. Via forumen finns möjlighet till kontakter med andra entusiaster och chansen att utbyta erfarenheter med varandra. En enda person kan bara vara expert på vissa saker. Men när många personer med samma intressen samlas kommer det alltid finnas någon som är expert på någonting som du själv inte vet någonting om. Denna gruppkunskap ska inte föraktas, även om du bör kolla alla råd du får så att ingen försöker luras.

Vi kommer även prata om andra sätt att träffas. Ge tips på möjligheter att ordna träffar via internet med hjälp av exempelvis Skype och Discord. Här kan du få en mer direkt kontakt med andra istället för den väntetid som uppstår på ett forum. Är du dessutom en person som hellre pratar än skriver så är det förstås extra passande. Många ordnar ju exempelvis både födelsedagsfester, bröllop och after work via den här typen av information så varför skulle inte vi bilfantaster kunna göra det samma? Vi lever i en tid där informationstekniken tagit stora steg framåt och jag rekommenderar att vi drar nytta av den till fullo.