Om klubben

Tilluftslid 17 TS/Gordini

Klubben idag
Artiklar
Träffkalender
Bilder
I Garaget
Anslagstavla
Länkar
Boutique
Reservdelar
Coupébladet

Vi tar här upp ett problem som med åren kan drabba våra insprutningsmotorer i 17 TS/Gordini; Tillsatsluftsliden kärvar.

Felsymptom:
Motorn går inte rent på tomgång, chokefunktion vid kallstart ej bra, tomgången kan inte justeras ned till rätt varvtal, motorn går alldeles för magert...
Alla symptom behöver inte dyka upp samtidigt, men en felaktigt fungerande luftslid kan leda till andra feljusteringar av motorn.

Var sitter denna "tillsatsluftslid"?
Tillsatsluftsliden sitter monterad på motorns insugsida, framför fördelaren eller där det sitter en bensinpump på förgasarmodellerna (
bild 1).


Bild 1

Hur fungerar den?
Slidens funktion är följande;
Vid kall motor är den termostatstyrda sliden öppen, dvs. den släpper in extra luft i motorn, utöver den som går in via gasspjället. Tillsammans med extra bränsle från kallstartsventilen (som sprutar in mer bensin) ger detta en fetare blandning än normalt, för att kunna hålla tomgången uppe. Under motorns uppvärmningsfas värms termostaten (inne i sliden) upp av kylvätskan för att sedan påverka sliden att stänga när motorn nått sin arbetstemperatur (86-89°C)
Hur viktig är funktionen?
Skulle luftsliden ha fastnat i öppet läge, vilket är fallet då bilen stått i åratal, är det lätt att man justerar in motorn så att tomgången blir halvbra med sliden i öppet läge. Detta innebär att motorn går för magert, vilket leder till otillräcklig kylning av ventiler och -säten och senare även haveri.

Hur kollar man då om denna pryl fungerar?
O, det är lätt, fungerar som en vanlig kylvätsketermostat; prova med vatten.


Bild 2


Bild 3

Demontera sliden med sina båda slangar (bild 2). Sänk ner den i en kastrull med vatten under uppvärmning (bild 3). Prova med att blåsa i den ena slangen för att kontrollera öppet eller stängt läge. När vattnet kokar ska ventilen vara stängd.

Obs! Bränn inte näsan!

Konstaterar man då att ventilen inte stänger, får man försöka lösa upp "oxiden" mellan sliden och ytterhöljet. Jag använde vanlig rostlösningsspray, försök fyll i till räckligt mycket, proppa igen öppningarna med gummipluggar eller liknande.
Låt stå över vintern, gärna i rumstemperatur.
Har du bråttom får du försöka med upp ventilen då och då för att påskynda processen, jag "körde" ventilen i ugnen upp till 200°C någon halvtimme varje dag då och lät den svalna. Efter ett par dagar/ en vecka släppte sliden.
Se upp med att lämna köksfrämmande spår i denna miljö, alla har inte samma syn på nödvändigheten av att undersöka motordetaljer i köket!


/Janne Bilveterinär, 2005

Joakim Persson (webmaster@renault15-17.net)