Om klubben

Skrotrunda oktober 2003

Klubben idag
Artiklar
Träffkalender
Bilder
I Garaget
Anslagstavla
Länkar
Boutique
Reservdelar
Coupébladet

Jag och min far flög med RyanAir från Sturup till Hahn, Frankfurt. Vi mötte upp Jan Karlsson där. Han var redan i Tyskland med jobbet och hade kört ner med sin Espace. En förträfflig bil när man ska ut på jakt, reservdels-jakt närmare bestämt. Vi satte kurs västerut genom Luxemburg till Frankrike.
Vi lokaliserade en skrot rätt tidigt. Och det blev lite diverse saker inhandlat där, bland annat en baklucka till R4 F4. Och när jag höll på att demontera denna så såg jag en plastpåse i bilen.
När jag tittade i den så såg jag att den innehöll flera Renaultkartonger, intressant. Döm om min förvåning när jag kollade vad det var, splinkans nya baklampor och blinkersar till R4 Fourgonette! "Sån' tur får man inte ha" blev Jans kommentar. God jaktlycka denna dag får man väl påstå. Kvällen närmade sig och vi bestämde oss för vilket Formule1 hotell vi skulle ta och fångade ett rum på. Stor Michelin kartan plockades fram och strategin för dag nr 2 ritades upp. Vi började öster om Paris och harvade igenom några skrotar där. Det fyndades lite av varje. På inköpslistan fanns bland många andra saker:
  Intercooler, R18 Turbo
  Strålkastare, R25 V6 fas2 med gula reflektorer
  Motorhuv, R11 fas1
  Styrväxel till R25 V6
  Diverse Espace fas2 delar
  Fräscha delar till R4

Den första modellen som var Baccara - R5! Året efter kom R25 Baccara
När vi kom till Paris utförde vi lite kulturella gärningar också. Så som att fotografera Eifeltornet. Visserligen klättrade vi aldrig upp, men det gör inget för vi hade varit där uppe förr. En "raggar-runda" på Champs Ellysée fick det bli också. Sen körde vi söderut på "skrotgatan" som håller på att försvinna. Tydligen har dom lokala myndigheterna beslutat att dessa finkultur-pärlor ska bort från innerstan. På en av dessa skrotar hittade jag en R4 från 1971 i ett nästan helt perfekt skick. man hade tagit vänster framskärm Och likaså hade man varit mycket oaktsam när man drog bilen till skroten för dess främre kofångare såg ut som ett v. Ack så synd, perfekt krom hade den. Det hade bakre kofångaren också! Så den demonterades och fick åka med hem. Innan jag tog av den och vindrutan så frågade jag skrotaren om jag fick köpa hela bilen. Men det blev iskalla handen "Inga kompletta bilar säljes". Nu tyckte ju inte jag att den var så komplett. Den saknade ju vänster framskärm. Men det hjälpte tyvärr inte.....
Så var denna dag slut så vi körde till Formule1 hotell söder om Paris. Detta hotell ligger UNDER inflygningen till Evrys flygplats. Flygplanen passerade rakt ovanför taket på ca 50 meters höjd. Som tur är så är ljudisoleringen i hotellen väldigt god så man hörde inte planen så mycket, om nu har stängt fönster förstås. Dags att planera nästa dag!
Dag nr 3 började på en skrot bara ett par kilometer från hotellet, en hatthylla till en R5 blev det. Den skulle i lillebrors R5 GTE här hemma. Vi ställde in kompassen för kurs norrut och körde till Bouvais. Där besökte vi en Renaulthandlare. Och det var lyckat. En del planscher och ett par modellbilar blev det. Och när vi kom ut fick vi se en servicebil som torde vara sällsynt idag, En R18 Break! Föraren poserade villigt och måste nog tyckt att vi var lite underliga. Stället var fullt med nya fina Espacer och VelSatis och så plockar vi fram kamerorna när en R18 kommer.
Efter ett telefonsamtal hemifrån fick Jan tillskott på sin lista. Joakim (hans son), hade visst kört emot något hemma i Sverige med deras R11 Turbo. Så nu behövdes höger framskärm och lyktsarg till denna, också. Vi kom till en skrot utanför Rouen och där hittade vi lite saker till att fylla Espacen med.
En del skrotar har tillplattade bilar som mur runt skrotgården
När man studerade "muren" lite närmare så hittade man en annan innebörd i begreppet "Top-Of-The-Line". Tänk, en R30 är alltid på topp även efter livet på vägarna!
Vive la Renault!


Ha en trevlig vår, vi ses!
/Jocke


Om du har någon intressant eller rolig berättelse skicka E-post till mig, eller skicka ett brev till klubbens adress:
Club Renault 15/17 Suède
Pålstorpsvägen 22
253 73 HELSINGBORG

Joakim Persson (webmaster@renault15-17.net)