Om klubben

Klubben idag
Artiklar
Träffkalender
Bilder
I Garaget
Anslagstavla
Länkar
Boutique
Reservdelar
Coupébladet


Helgen den 21-22 maj var det två träffar i Göteborgsområdet.

Club Renault Sverige hade ordnat en träff i Göteborg/Alingsås på lördagen. För regin (men inte regnet) stod Rolf Carlsson, Stellan Östling och Jonas Nilsson. På söndagen var det Tjolöholm Classic Motor. Där har Club Renault 15/17 varit deltagare i flertal år och i år var det Club Renault Sveriges officiellt första deltagande.


Vi var tre bilar (Matthias m. Clio 16V, Morgan m. R19 16V och jag, R15 TS) ifrån Helsingborg som körde upp till Göteborg ihop, tidigt på lördag förmiddag. Man hade kunnat önska sig bättre väder att köra i än det ösregnet som kom på vägen till träffen.

Vi samlades på Volvos s.k. sprintbana som är till för att testa bilar på. Göteborgs Sportvagns Klubb hade haft bankörning där innan på förmiddagen. Men nu så släpptes vi fria på denna bana. Det är en smal bana så man kan inte köra om på den. Vi körde efter varandra. Det var väldigt kul det också. Det var lite slirigt i början i och med att banan var våt. Men fram åt eftermiddagen så torkade den upp och erbjöd att bättre grepp. Rolf hade sett till att det fanns gott om kaffe och kakor när man var åskådare och inte i sin bil och körde.

Vi åkte här ifrån banan vid 16-tiden och körde då en väg med många backar och kurvor upp till Bil-Nilsson i Alingsås. Där blev det frågetävling med en del mycket kluriga frågor. Här gällde det att förutom känna till svensk rally historia så gällde även  fransk väggeografi. Det blev mer kaffe och bullar. Shopping i Renault Boutique också. När vi alla var klara begav vi oss till sjön Mjörn för att grilla korv och prisutdelning för frågetävlingen.

Vi skilde våra vägar här och vi som var söder eller österifrån och skulle till Tjolöholm dagen efter körde till Hotel Formule1. På vägen dit inhandlades baguette och franska ostar att äta som kvällsgodis på hotellet. Planering av montern för 14 bilar i Tjolöholm skulle också göras. Det blev en härlig
fransk stämning på något vis, dessa ostar och ett Formule1 hotell
.

Det blev en tidig söndagsmorgon för att hinna med frukost och vara i Tjolöholm för att vara där samtidigt som storbilds-TV:n med tillbehör kom som vi skulle ha i vår monter (gemensam för Club15/17 och CRS) för att visa Renault-filmer och Formel1-loppet ifrån Monaco. Lite orolig för hur dagens väder skulle bli, blev man när det kom en lätt regnskur på väg till Tjolöholm. Visserligen hade SMHI lovat fint väder, men man vet ju aldrig….

Började med att placera ut bilarna och tältet i vår monter. Sen blev till att putsa bort regnstänken man fick på vägen dit.

Nästan alla bilar som hade anmält sig kom. Det var bl.a. en som fick förhinder på grund av läckande avgaspackning. Men det kom en Spider som kunde fylla det hålet.


 Totalt i vår monter kom följande bilar:

 • 1 st. R15 TS

 • 2 st. R17 TL

 • 2 st. R17 TS

 • 1 st. R17 Gordini, Cabrio-coach

 • 1 st. R16 TS

 • 1 st. Alpine A110, 1300

 • 1 st. Alpine V6 GT, USA prototyp

 • 1 st. Spider

 • 1 st. R19 16V

 • 1 st. Clio 16V

 • 2 st. Mégane Coupé

Molnen som hade hängt över oss ett tag på morgonen började nu att lätta upp och innan lunch började solen att stråla ikapp med våra bilar.

Besökarna började strömma till efter klockan 10 då grindarna öppnas för allmänheten. Det blev en kanonfin dag med många besökare och strålande vackert väder.

Klockan 14 satte vi på sändningen ifrån Monacos Grand Prix. Tyvärr slutade med att Alonso tappade från 2:a till 4:e plats på grund av totalt utslitna bakdäck. Beroende på att man valde att tanka upp hans bil för mycket. Men det påverkade inte ställningarna. Renault är fortfarande på 1:a plats, Alonso lika så.

Vi var några som stannade kvar efter stängning och grillade, för att man är ju både hungrig och vill undvika köerna när alla ska därifrån. Vi packade ihop det sista för att åka hem, nöjda efter en hel-lyckad helg. Det var ett mycket trevlig timing med att lägga Göteborgsträffen på lördagen innan Tjolöholms-söndagen.

Vi ses nästa år i Göteborg/Tjolöholm!

/Joakim

     
Text: Joakim Persson
Foto: Pia Nyström

Om du har någon intressant eller rolig berättelse skicka E-post till mig, eller skicka ett brev till klubbens adress:
Club Renault 15/17 Suède
Pålstorpsvägen 22
253 73 HELSINGBORG

Joakim Persson (webmaster@renault15-17.net)