Om klubben

100 årsjubileet i Paris 1998

Klubben idag
Artiklar
Träffkalender
Bilder
I Garaget
Anslagstavla
Länkar
Boutique
Reservdelar
Coupébladet

Översikt över parkeringen för 'moderna' bilar
I början på maj 1998 arrangerade CAR (Club des Amateurs d'Anciennes Renault) vad som måste ha varit världens största Renault träff.

Träffen arrangerades för att fira att Renault har tillverkat bilar i 100 år, och praktiskt taget varje tillverkad modell fanns representerad på träffen.

Från Club Renault 15/17 Suède kom sex bilar, vilket inte är så illa med tanke på att bara tre andra svenska bilar deltog, en Dauphine, en Caravelle och en R30 TX.
Jag lämnade Sverige lite tidigare än det övriga 15/17 gänget från Sverige eftersom den holländska Renault 15/17 klubben arrangerade en träff helgen före, och det tyckte jag passade bra som första stopp på vägen till Paris.
Träfflogon
Vid stranden i Dieppe Efter den holländska träffen fortsatte jag till den franska kusten nära Dunkirk, och fortsatte sedan längs kusten och besökte franska sommarparadis som Deauville, Trouville och naturligtvis Dieppe, där Alpinerna tillverkades.

I en liten stad vid namn Abbeville mötte jag en SAVIEM (Renault lastbil) husbil från Finland i en skarp kurva.
Tyvärr var det omöjligt att stanna, men jag mötte dem senare i Paris eftersom de också var på väg till jubileet!

På sista macken före Paris visade sig ett säkert tecken på att en Renault träff var nära förestående. En lastbil lastad med gamla Renaulter som 4CV'er och andra antikviteter.

En lastbil med gamla Renaulter
Svensklägret Äntligen var vi framme i Paris! Vi bodde på campingen i Bois de Boulogne, bara 3 km från Renaultfabriken där träffen hölls.
Campingen var rena Nordiska Renault träffen. Här bodde de flesta från Norden, finnarna, de vi mötte i Abbeville, norrmännen, danskarna och naturligtvis svenskarna.
Före träffen var vi tvungna att tvätta bilarna, 1500 km passerar inte obemärkt.
Som bilden visar rengjorde Jörgen Lundin t.o.m. fördelaren på sin R17 TS! Allvarligt talat så hade ha vissa problem med tändningen, och bakbromsarna, och som inte det räckte så lade el-hissarna också av!
Tändningsproblemet löstes snabbt, och bromsfelet visade sig bero på att bromsslangen var igensatt. El-hissarna var betydligt svårare att kurera eftersom ett nylondrev i snäckväxeln hade spruckit, men han lyckades hissa upp rutan och låsa den där.

Förberedelse inför träffen
Våra bilar på rad
Redan när vi kom till träffområdet var där massor av Renaulter, fler än jag någonsin sett förut, och de fortsatte att välla in! Totalt kom det mer än 700 bilar, vilken träff, det kändes verkligen att det var århundradets Renaultträff!
Praktiskt taget varje modell Renault tillverkad hade kommit.
En ny Renault 15/17 klubb från Frankrike kom med fyra bilar, och tillsammans med några andra bilar så kom vi upp till 14 eller 15 Renault 15/17.
Den franska klubben berättade att intresset för våra bilar håller på att vakna i Frankrike, eftersom bilarna har blivit ovanliga, man ser aldrig några i trafik längre.
Amicale Renault 15/17
Samling inför paraden Efter tre dagar med firande tillsammans med andra Renaultfantaster var det dags att åka hem, men som sista punkt på programmet var det parad på Champs Elysées och lunch på Longchamps.
Vi samlades på Avenue de Foch där bilarna sorterade efter modell. Synen var imponerande, det är inte var dag man ser ett tjugotal R8 Gordini i full karriär runt Triumfbågen.
/Magnus Bjelk
Några bilder:
Några 4CV'er Florider Fregate cabriolet och coupé Juvaquatre skåp Trimmad Dauphine
/Magnus BjelkDauphine cabriocoach Dauphine R1093 Sovam byggd på Renaultdelar Amicale Renault 16
Några av alla R5 TURBO  
Joakim Persson (webmaster@renault15-17.net)