Om klubben

Skandinaviska Renault träffen -94

Klubben idag
Artiklar
Träffkalender
Bilder
I Garaget
Anslagstavla
Länkar
Boutique
Reservdelar
Coupébladet


För tredje gången ska vi nu ge oss iväg på nordisk träff. I Norge hade vi gott om svenskt sällskap och i Danmark var där en svensk bil förutom våra. När vi nu åkte hade vi förhoppningar om fler svenskar så vi kunde hävda oss lite bättre i landskampen.
Gul R15 Vi packade in fyra pers i två lätt begagnade 17TL och gav oss iväg på onsdagskvällen för att det var så olidligt varmt att köra bil mitt på dagen. Båten går klockan åtta dag som natt så vi valde att tillbringa torsdagen på soldäck. Vi slapp även lägga pengar på sovkupé och det går ju bra när man reser i egen coupé.
Väl iland gällde det att leta sig ut några mil från Åbo till träffplatsen och det blev svårare än väntat. Efter att ha kört samma väg fram och tillbaka ett par gånger stannade vi för att slå våra kloka huvuden ihopa. Skyltningen var det lite si och så med och vi hade kört för långt enligt vägbeskrivningen. På den stod det något om golfbana och sedan blev det mycket lättare.
Gul R16 Framme på plats fanns det redan flera bilar fastän träffen inte började förrän på fredagen. På en stor gräsplan blev vi anvisade en plats och till granne fick vi en dansk femtiotals bil. En NSU Prinz? Förklaringen var enkel, bil av rätt sort fanns men hade inte blivit klar i tid.
Platsen för träffen var någon form av fritidscenter i anslutning till en golfbana. Ett par hundra meter iväg fanns närmaste sauna fint belägen nere vid stranden.
Grön R16 På fredagen anlände allt fler bilar och träffen drogs igång.
Det fanns ingen affär på området så jag körde iväg in mot Åbo för att handla. Trots närheten till Sverige så gick det inte att göra sig förstådd på svenska och engelskan gjorde det inte mycket lättare. Inte ens något så enkelt och viktigt för turistnäringen som vykort eller postcard begrep de. Nåväl, det mest behövliga som mat blev handlat.
R17 eller? På väg tillbaka märktes det väldigt tydligt att vi hade kommit en dag för tidigt, för längs vägen hade skyltar satts upp så nu var det inga problem att hitta.
Fuego & R8 Gordini Fredagskvällen tillbringades vid stranden tillsammans med god mat, dryck och trevligt sällskap. Ytterligare ett svenskt ekipage upptäcktes, en styck R10 med besättning från baklängesklubben. R8 Gordini Vi får hoppas att det svenska deltagandet blir bättre nästa år när den nordiska träffen hålls i Sverige. Vid midnatt var det naturligtvis saunadags, och fredagskvällen är tydligen olika lång i olika länder för när jag skulle uträtta mina morgonbestyr så mötte jag de sista på väg hem. Vid frukost en timme senare dök samma personer upp och såg inte slitna ut alls efter den långa natten.
Istället för den sedvanliga rallyrundan hade finnarna gjort en variant som var anpassad efter dryckesvanorna, så vi gick en runda på området. Med en karta så sökte vi uppgifter att lösa som vilken Renault passar detta på, vilken modell har den här inredningen och liknande.
R8 Gordini & Fuego Senare på eftermiddagen var det dags för landskamp med grenar som att med benkraft förflytta en styck fullastad R6 ca 100m. Det värsta var att efter halva sträckan började det luta uppför alltmer. Sedan var det säcklöpning, att stående på rad åla sig genom en ring av snöre från topp till tå och tvärtom. Norrmännen hade inte fått vara med på detta om de inte hade fått hjälp från Holland. Kraven var sex pers varav en kvinna så de fyra norrmännen och det holländska paret bildade ett internationellt lag.
Efter detta var det fingranskning av bilar. Två klasser fanns det och finaste finska bil var en grön Juva. Den ickefinska vanns av en blå Fuego från Danmark.
På kvällen samlades vi i ett stort växthus för prisutdelning där vi tog fjärde plats i landskamp och för att avnjuta middag. Här dansades det senare och dagen avslutades med korvgrillning.
Konvoj till Åbo Träffen avslutades på söndagen med att ca 60 bilar körde i kortege in mot Åbo centrum för att ställas ut på torget./Stefan Bjelk

 

Joakim Persson (webmaster@renault15-17.net)