Om klubben

Parissalongen -94

Klubben idag
Artiklar
Träffkalender
Bilder
I Garaget
Anslagstavla
Länkar
Boutique
Reservdelar
Coupébladet
Eiffeltornet

Egentligen var det meningen att vi skulle varit lite fler på resan, men nu blev det bara Jan Karlsson och jag. Antingen var det pengar som saknades, eller så hade man inte mer semester att ta ut. Själv hade jag inte haft möjlighet till att ta semester tidigare, så mig passade det bra.
Eftersom vi körde med Jannes Espace, så tyckte vi att vi kunde besöka lite skrotar på vägen, när vi nu hade fått extra mycket plats i bilen.
Vi åkte från Malmö på söndag eftermiddag. Vi var därmed lagom framme vid skroten i Norderstedt utanför Hamburg på måndag morgon. Här tillbringade vi någon timme, och skaffade lite delar till Dennis. Efter det fortsatte vi till Holland för att leta efter en skrot som ordförande i holländska 15/17 klubben hade rekommenderat. Jag är inte helt säker på att vi hittade rätt, men på skroten sa de, att det var den enda skroten i närheten. Iallafall, holländare kör japanskt, punkt slut.
När vi hade dragit den slutsatsen, fortsatte vi till Belgien, närmare bestämt Antwerpen. Där tillbringade vi natten på det första i en rad av Formel 1 hotell. När vi åt frukost fick jag tag i de lokala gula sidorna. Vi gissade på att det kunde heta något med auto eller så. Efter lite letande hittade vi en annons med en bild på en bil, som såg ut att sprängas i bitar. Dit åker vi!
Ha ha, när vi lyckats ta oss dit, visade det sig att det var en bilreservdelsfirma. Efter lite språkförbistring lyckades vi förklara vad vi letade efter. Det visade sig att de hade en reklamkarta, som visade hur man tog sig till den lokala skroten.
Det första man såg när man kom in på skroten var en gammal Tatraplan 603 och två stycken likbilar av amerikanskt märke. Vi knallade runt och tittade lite, och sedan bestämde vi oss. Här krävdes en rejäl insats. Vi gick tillbaka till bilen för att hämta verktyg m.m.
På skroten fanns det bl.a. en mycket frisk R15 TL -72, som vi plockade mycket från. Jag fick köpa främre kofångare för endast 500 belgiska franc, vilket motsvarar 100 kronor. Ett riktigt fynd! Visserligen var den nedre halvan lite sned, men övre halvan var kanonfin i kromet. Eftersom det var en tidig R15 TL hade den ingen puckel på huven. Den tyckte vi kunde vara kul att ha.
Vädret var kanonfint hela resan, utom i Tyskland, där det var råkallt. Nu förbannade vi oss för att vi inte tagit med shorts. Vi blev rejält svettiga, när vi stod där och skruvade. Det var säkert närmare 25 grader.
När vi skulle ge oss av hade det kommit en belgisk Tatra entusiast som mekade för att få igång den gamla 603:an. Jag tyckte det verkade vara ett hopplöst fall, men han sa att han tänkte köra den hem.
Sedan bar det iväg mot Frankrike. När vi körde ut ur Lille skymtade jag i ögonvrån något, som såg ut om en skrot. Mycket riktigt, det var det. Här fanns det rikligt med nyare Renaulter. Här kunde Janne köpa delar till sin krockade R19 och sin nyinköpta R11 Turbo. Det fanns även en fin R15, men det var nog någon som skulle göra vid den. Det stod nämligen "Rör ej" på den.
Efter det for vi vidare mot Rouen, där vi övernattade. På morgonen var det dags för nästa skrotrunda, den här gången i Rouen. Här kunde jag köpa de flesta av de delar som är speciella för en R16 TX. Det enda som saknades var en av strålkastarna, delar av grillen och den 5-växlade lådan.
På skroten fanns det också en jFin R16ättefin R16 TL, som hade gått mindre än 5000 mil. Nycklarna satt i motorhuvslåset. Det var bara att sätta i ett batteri, tanka och köra. Tyvärr var det inte lika lätt att få köpa den. Ska sanningen fram så ansträngde jag mig inte alltför mycket. Jag behöver inte en bil till. Dessutom hade det kanske blivit lite problem med myndigheterna.

På nästa skrot i Rouen fanns det två stycken R15 TL. Den ena var i jättefint skick. Den plockade vi mycket delar på. Tydligen hade den blivit krockad bakifrån, bakre stötsköld, bakskärmarna och bakstammen var nybytta. Stötskölden tog jag hand om. En prima förardörr hade min far beställt, och den var verkligen prima.
När vi hållit på en stund upptäckte vi också att man tar långlunch på franska skrotar. De hade stängt mellan 12 och 13. Det passade oss fint, för då kunde vi käka lite och lasta om, det började nämligen bli fullt.
När vi plockat de sista bitarna så bar det iväg mot slutdestinationen, Paris. Som alltid blir det gärna lite senare än man hade tänkt, och dessutom var det lite svårt att hitta ett ledigt hotell, så det blev ytterligare en sen kväll.
Dagen efter var det dags för Parissalongen. Trots att det var otroligt mycket folk som skulle dit var det inga större problem att få en parkeringsplats, och det var nästan ingen kö för att komma in. Enda anmärkningen är att det var lite dyrt att parkera. Det kostade oss 70 kr att parkera bilen, men inträdet var lågt, så det jämnade ut sig. Väl inne konstaterade jag att här gäller det att prioritera. Svensson, och Fransson bilar var det inte tid till, det var bara att gå direkt på godbitarna.
Renault LUDO En hel del tid tillbringades i Renaults monter. Det var kul att få se alla dessa experimentbilar på riktigt, men samtidigt stod det också klart att det var bara experiment, med ett undantag: Espace F1 Renault Espace F1. Vilken buss! Det hade varit något att bräcka Porschar och BMWar på autobahn med.
I en monter i anslutning till Renaults så hade en fransk karosserifirma en Safrane kombi utställd. Tyvärr lite väl rund och bullig för min smak, men ändå inte helt fel. Sedan fick vi provÅKA en Renault Safrane V6 Baccara. I år fick man inte som förr provköra, och det tog udden av det hela.
När vi var ute vid provåkningsstationen så kunde vi i lugn och ro titta på alla Renaultmodellerna. En sak vi upptäckte var att Twingo 95 inte har gröna knappar utan nu är de blå. Där fanns även Clio Williams, R19 cab med mera.
Alpine A110 Naturligtvis fanns det mycket annat kul att titta på, bland annat fanns det en utställning med gamla filmbilar. Där fanns James Bonds Aston Martin, Batmobilen med flera. Tyvärr var det en del av dem som var ganska oblyga kopior, för att inte tala om Helgonets P1800, vars kofångare var helt genomrostad.
R5 Turbo2 Renault, och de flesta andra stora biltillverkarna, hade en souvenirbutik i en speciell hall. Här kände jag mig tvungen att köpa en modell av en R16 -65. Det är bara färgen som skiljer sig från min riktiga 66:a där hemma. R16 var ny i sortimentet av klassiker, där det naturligtvis finns 4CV, R4 och många fler.
När vi var på väg ut så råkade vi av en slump stöta på Renaults experimentbil Racoon som var ute och körde för egen maskin, häftigt.
Efter bilsalongen tyckte vi det var lagom att gå och shoppa lite i varuhusen. I Frankrike köper man förnödenheter som bildäck och bilbatterier på vanliga varuhus. Ett av det vanligaste, och med bäst sortiment, heter Carrefour. Här kan man köpa det mesta till bra priser. Vi var även på Norauto som är en biltillbehörsaffär. Där hittade jag backspeglar av den typ som sitter på bland annat R16, för bara 100 kr styck. Ett par sådana kromblaffor kommer att pryda min R17, så småningom.
Framemot kvällen började man bli lite småtrött, och plattfotad, men då var det dags för CARs sectione moderne att ha möte i lokalerna på Billancourt, så vi for dit. Gissa om de blev förvånade att få så långväga besök på sitt vanliga veckomöte!
R16 En av deltagarna hade kommit i en R16 TS som fångade min uppmärksamhet. Den var i ganska skapligt skick, lite bucklig men så blir det lätt i Paris. Det som var så intressant var att den hade läderklädsel. När jag tagit reda på vem som ägde bilen, så visade sig att han hade ytterligare en läderklädsel hemma, som han kunde tänka sig att sälja. Han hade dessutom all de detaljer som jag saknade för att få en komplett uppsättning TX delar. Det enda problemet var den 5-växlade lådan. Eventuellt kunde han fixa en till lördagen då det var reservdelsmarknad i CARs lokaler. De andra delarna hämtade vi på stört. Espacen var ju redan överlastad så fick vi ta stolar och baksätet på taket. Ni skulle hört kommentarerna när vi tog in en omgång bilstolar på hotellet. Vi kunde ju inte lämna dem på biltaket, då hade de kanske utvecklat ben under natten.
Helt plötsligt hade det blivit fredag och sista chansen att besök Paris bilskrotar, men först skulle vi hämta de nya reservdelarna till klubben på Garage Dougy. Garage Dougy är en liten Renault verkstad där vi brukar göra våra inköp av nya Renault delar. Det tog en liten stund att kontrollera att allt fanns med, och Janne skulle dessutom beställa lite mer, bland annat en vindruta till sin R19. Rutan hämtades på Renaults centrallager medan vi väntade, vilken service!
I verkstaden fanns ägarens privata projekt också, en kitcar med R4 bottenplatta. Allt var nytt, inklusive bottenplattan. Så småningom skulle det likna en klassisk sportbil, Morgan och liknande. När monsieur Gamot, vår förre reservdelsleverantör som nu gått i pension, fick reda på att vi var i Paris ville han komma över och hälsa.
Det ena gav det andra, och helt plötsligt hade tiden sprunget iväg. Vi beslöt oss för att det inte fanns tid att besöka Paris skrotar. Dessutom hade vi inte plats att göra några vidare inköp.
Nya triumfbågen Istället gick vi på Colline de l'automobile, ett bilmuseeum nära den nya triumfbågen. Ett lite annorlunda grepp var att de visade bilens utveckling och historia med små automatiska dockteatrar. Man hade en hel del bilar som konstruerats av den relativt okände Gregoire. När vi tittat på alla bilar, så gick vi tillbaka till Garage Dougy där vi lämnat bilen. Facel Vega
Eftersom stommen i baksätet på en R16 är samma, oavsett om det är läderklädsel eller inte så bestämde vi oss för att demontera dessa, så att vi fick plats med allt som vi skulle ta med hem. Det var lättare sagt än gjort, vilken massa klämmor de har satt fast klädseln med.
R8 Gordini På lördag förmiddag var det reservdelsmarknad i CARs lokaler på Billancourt. Här fanns det mycket delar, men det fanns inte så mycket till R15 / R17, det mesta var till äldre bilar 4CV,R8 med flera, men även en del prylar till R16. Jag lyckades snoka reda på ett par halvljusinsatser till R17. Röd R17 TS Han som sålde visste inte vilken modell de var till, och därför kunde jag få dem för en spottstyver. Efter ett tag kom vår bekanting från CAR som hade lovat försöka fixa en R16 TX växellåda till mig. Jodå han och hans kompis hade under fredagen fått tag i en låda och monterat ur den till mig. Med lådan följde alla delar som behövs för att byta till 5 växlat, växellådsfästen, länkage med mera. Nu var bara frågan, hur skulle vi få hem den? Vi fick lasta ur allt på parkeringen och stuva så noggrant det bara gick. Vi fick in allt utom Jannes R18 Turbo fälgar med däck, de fick vi lägga på taket. Sedan bar det av hemåt.
Det tog emot att behöva lämna Paris med 20-25 °C, för att åka hem till kalla Sverige, men allt roligt har sitt slut. När vi började närma oss Tyskland tyckte jag att det lät konstigt från taket, så vi stannade och kollade. Det var tur det, för surrningen av däcken hade flyttat sig så de kunde ramlat ner. Eftersom jag lagt remmarna genom fälgarna var det ingen större fara, men det hade sett kul ut med däcken hängande på sidan, som på en gammal båt. För att inte tala om hur lacken hade sett ut.
Massa reservdelar Vi anlände till ett närmast vinterkallt, -2 °C, Malmö på söndag morgon med första båten från Dragör. När vi lastat av mina grejor åkte Janne vidare mot Jönköping.

/Magnus Bjelk
Joakim Persson (webmaster@renault15-17.net)